Кевин Спейси ще играе Никсън в нов филм

Лентата ще разказва за срещата на бившия американски президент с Елвис Пресли, който искал да стане агент под прикритие

Кевин Спейси ще играе Никсън в нов филм
256 ~ 2 мин. четене

Знаменателна среща между Елвис Пресли и президента Ричард Никсън в Белия дом, на която Краля на рока моли да го направят федерален агент под прикритие, ще бъде драматизирана в нов филм. Кевин Спейси ще изиграе ролята на Никсън, а Майкъл Шанън ще се превъплъти в Пресли в историята за предложението на Краля на рока да помогне за спасяването на САЩ от хипитата и "Бийтълс". 

Планирано е снимките на филма "Елвис и Никсън" да започнат през 2015 г., а продуцент ще бъде Касиан Елуис, съобщава "Дейли мейл", цитиран от БГНЕС.

Всичко започнало в самолет на "Америкън Еърлайнс", пътуващ от Лос Анджелис за Вашингтон на 21 декември 1970 г. Елвис бил гневен. Той похарчил около 100 000 долара за 10 коли "Мерцедес-Бенц" и 32 пистолета като коледни подаръци, но семейството му казало, че това е твърде много.

35-годишният рокаджия, натъпкан с лекарства, влетял директно в самолета и се озовал до сенатора от Калифорния Джордж Мърфи. Той споделил, че умира да се докопа до значка на Федералната агенция борба с наркотиците, за да помогне във войната на президента срещу дрогата.

Удивеният Мърфи го накарал да напише писмо до Никсън, в което да му разкаже за желанието си и Елвис го направил. Той написал пет почти нечетливи страници с предложения до президента. В писмото си кралят на рока пише, че искал да направи всичко възможно да служи на страната си, ако стане федерален агент под прикритие.

Самолетът кацнал и Пресли отнесъл спешната си молба направо до вратата на Белия дом. "Бих се радвал да се срещна с вас", написал той до Никсън и допълнил, че ще отседне във Вашингтонския хотел под името Джон Бъроуз. Съветници на президента го посъветвали да приеме предложението, за да спечели войната си с наркотиците и да се хареса на обществото след смъртта на Джанис Джоплин и Джими Хендрикс.

На обяд същия ден Пресли вече е в Овалния кабинет. Двамата обсъдили много въпроси, след като Елвис преодолял явния си шок. Той казал на Никсън, че "Бийтълс" вредели на американските интереси, тъй като вземали американски пари, след което се връщали във Великобритания. След няколко минути Никсън се съгласил да направи Пресли почетен агент, с което си спечелил прегръдка от Краля.

Историята остава в тайна една година, докато "Вашингтон пост" я разкрива. Пресли умира през 1977 г., вероятно от свръхдоза наркотици.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"

Подкрепи Economic.bg