Блумбърг се оттегли от президентската надпревара

Бившият кмет на Ню Йорк спечели подкрепа единствено в Американска Самоа

Блумбърг се оттегли от президентската надпревара

Снимка: Twitter

976 ~ 1 мин. четене

Милиардерът Майкъл Блумбърг се оттегли от надпреварата за кандидат-президент на Демократическата партия за президентски избори в САЩ на 3 ноември, пише New York Times.

 Решението на бившия кмет на Ню Йорк да се откаже от съревнованието дойде след вчерашния т.нар. „супервторник“, резултатите от който показаха, че бившият американски вицепрезидент Джо Байдън се очертава като фаворит за номинация на демократите. Байдън спечели в 8 от общо 14-те американски щата, които участват в „супервторника“, а след него бе сенаторът Бърни Сандърс.

Блумбърг, който направи своя дебют на предварителните избори в САЩ, спечели вота единствено в американската океанска територия Американски Самоа, но не събра мнозинство в който и да е от щатите.

„Преди три месеца влязох в президентската надпревара, за да победя Доналд Тръмп. Винаги съм вярвал, че победата срещу Доналд Тръмп започва с обединяване зад кандидата с най-голям шанс. След вчерашния вот е ясно, че кандидатът е моят приятел и велик американец Джо Байдън“, заяви милиардерът, който инвестира над 500 млн. долара в кампанията си.

Коментари: 0