BNP Paribas получи лиценз за банков клон в България

Френската банка ще работи в страната чрез дружеството „БНП Париба Пърсънъл Файненс“ С.А.

BNP Paribas получи лиценз за банков клон в България
2837 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
От 1 февруари 2018 г. една от най-големите европейски банки – BNP Paribas, ще започне да осъществява дейност чрез клон на територията на България. Финансовата институция изпълнява условията на БНБ, се казва в съобщение на централната банка. Също така става ясно, че е получено уведомление от Европейската централна банка (ЕЦБ).

На заседание, проведено на 10 януари 2018 г., Управителният съвет на БНБ е взел решение за съгласие „БНП Париба Пърсънъл Файненс“ ЕАД да прекрати своята дейност като платежна институция, считано от 1 февруари 2018 г. Издаденият на „БНП Париба Пърсънъл Файненс“ ЕАД лиценз за извършване на дейност като платежна институция се обезсилва.

Клонът на BNP Paribas ще осъществява дейност в България чрез дружеството „БНП Париба Пърсънъл Файненс“ С.А., Франция. То ще бъде правоприемник на всички права и задължения на прекратената платежна институция „БНП Париба Пърсънъл Файненс“ ЕАД. Клонът ще поеме досегашната дейност на „БНП Париба Пърсънъл Файненс“ ЕАД по потребителско кредитиране и предоставяне на платежни услуги, като може да извършва и други дейности като кредитна институция.
Подкрепи Economic.bg