Борисов: Договорът ни с Македония вдъхнови решението за името

Премиерът поздрави съседите ни за смелата и решителна стъпка по ратификацията на договора за името

Борисов: Договорът ни с Македония вдъхнови решението за името

"Точно една година, след като с премиера Заев се поклонихме заедно пред паметника на цар Самуил в София, парламентът на Република Македония ратифицира договора с Република Гърция за решаване на спора за името. Поздравявам нашите съседи за смелата и решителна стъпка.

Само една година мина от общото ни честване със Зоран, а регионът вече дава пример за добросъседство, разбирателство и общи действия за по-добро бъдеще. Вдъхновение за всичко това бе и нашият договор за приятелство с Република Македония, който бе ратифициран единодушно в нашия парламент". Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов по повод ратификацията днес в парламента на Македония на договора с Гърция за новото име на страната - Република Северна Македония.

"Следващите няколко дни са решаващи не само за бъдещето на Република Македония, но и за Западните Балкани. Призовавам всички приятели от Европейския съюз да участват в нашите усилия за една по-стабилна и сигурна Европа. Няма друг път за нашите съседи. Нека им покажем, че са част от нашето семейство!", завършва Борисов.

Коментари: 0