Борисов: Готвят ни нов „Костинброд“

Според премиера ГЕРБ е превъзмогнала корупционните скандали с апартаментите и къщите за гости

Борисов: Готвят ни нов „Костинброд“

Снимка: Economic.bg/Архив

4412 ~ 1 мин. четене
В четвъртък или петък ще ни ударят с нов „Костинброд“ Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред симпатизанти на ГЕРБ по време на основното предизборно събитие на партията днес.

„Готвят ни нова голяма лъжа, както преди с Костинброд. Ще използват, че после е ден без предизборна агитация и докато истината излезе наяве, ще внушат на хората поредна лъжа", заяви Борисов, цитиран от „Стандарт“. Той визира случая от 2013 г., когато в деня преди предсрочните парламентарни избори Николай Бареков, тогава ръководител на вече фалиралата ТВ7, цял ден предава от Костинброд и твърдеше, че се готви фалшифициране на изборите.

Борисов не обясни какви сигнали има, за да очаква нова афера като тази в Костинброд, но избра края на събитието, за да огласи подозренията си. Преди това той призова структурите на партията да убедят хората да се върнат за изборите на 26 май дори да заминат на почивка заради поредицата почивни дни.

Според него партията вече е превъзмогнала скандалите с евтините и луксозни апартаменти, с които са се сдобили много хора от управлението, както и с къщите за гости, където отново облагодетелстваните са властимащите.

"Видяха, че духът на ГЕРБ се върна. Изядохме си шамарите, партията си взе поуките, вдигна се!", обобщи Борисов. Той сравни партията с боксьора Кубрат Пулев. „Ние сме като Кобрата,  ударени сме лошо, но се изправяме и продължаваме“, заяви Борисов. „Мислех малко да се карам пак, ама тоя път няма. Не за друго, но като се скарам, вие се снишавате. Вие ставате колебливи и давате шанс на нашите политически опоненти“,  каза премиерът.

Коментари: 0