Борисов: Грешките на ГЕРБ са в предизборната кампания

От президентския вот зависи дали ще има правителство

Борисов: Грешките на ГЕРБ са в предизборната кампания

Снимка: Economic.bg

От вота за президент зависи дали ще има правителство. Ако не ни одобряват хората, няма да управляваме. Това заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова тв.

Грешките ни са в предизборната кампания. Партията очакваше други кандидати. Аз не допуснах кметовете, които партията очакваше да последва и всичко това се върна като бумеранг към нас. Вчера обаче всички разбраха, че Цачева е по-добрият избор, категоричен е Борисов. 

На въпрос защо е обвързал президентските с парламентарните избори, Борисов, отговори, че това е морал. Той заяви, че няма намерение да управлява с ген Румен Радев.

Ако в сряда имах колебание, снощи си легнах спокойно. Когато гледах двамата кандидати заедно, аз се успокоих. Цачева е подготвена, знаеща, можеща, тя е по-добрият кандидат, поясни той. Поздравявам г-жа Цачева за представянето й на дебата снощи. Последните два дни тя се наслуша на толкова обиди и вчера показа коя е. Тя бе по-добра във всяка една сфера от г-н Радев.

Факт е, че г-н Радев ще бъде слуга не само на Русия. Той при мен стоеше като мой подчинен, през това време се е разбирал с БСП.

Борисов обясни, че няма да последва опита на Румъния, както възнамерява да направи Румен Радев. Няма нито една държава, която да черпи опит от Румъния, подчерта той.

България бе в политическа криза преди 2 години, когато българските избиратели бяха подведени, че Пламен Орешарски е експерт. Тогава за да не вкараме държавата в политическа спирала, ние поехме тази отговорнист. Изкарахме повече от 2 години. За да управляваш трябва да имаш самочувствието, че това , което правиш е подкрепено от масата хора. Ние в момента сме пред избор, обясни министър-председателят. 

Вратата на ДПС към ГЕРБ е затворена отдавна. Няма да управляваме с тях нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план, категоричен е Бойко Борисов. 

В България вече е модерно да си опозиция, никой не иска да поеме отговорност, добави той. Омръзна ми само аз да бъда отговорен. Това, което се случва, няма да стане – само един да носи отговорността в лицето на ГЕРБ.

Ще работя с огромно желание ако народът ни даде вот на доверие. Както казах и по-рано, грешката за този резултат е моя, не на госпожа Цачева. Тя е най-подготвеният кандидат.

По отношение референдума на Слави Трифонов Борисов заяви, че го тревожи това, че той всеки ден прави предаването си с изключително политически послания. Най-малкото, което може да направи СЕМ е да го извика и да го попита защо го прави, каза премиерът. 

Коментари: 0