Борисов и премиерът на Азербайджан откриха директната авиолиния Баку-София

Според премиера линията ще „даде тласък на туризма, бизнеса и свързаността между България и Азербайджан

Борисов и премиерът на Азербайджан откриха директната авиолиния Баку-София

Снимка: Facebook

Премиерът на България Бойко Борисов и премиерът на Азербайджан Артур Расизаде откриха директната авиолиния Баку-София-Баку във вторник. Борисов сподели новината във Фейсбук профила си.Според него линията ще даде тласък на туризма бизнеса и свързаността между България и Азербайджан.„Откриването на авиолинията днес е още една стъпка към амбициозната програма за свързаност с Азербайджан, върху която работим последните години. Работи се върху преноса на азерски газ към България, както и търговията в селското стопанство“, написа още в профила си Борисов.Полетите ще се извършват от азерската нискотарифна авиокомпания „Buta Airways” веднъж седмично.

„29 евро е цената на билета в една посока. Това е една прекрасна възможност азерите да идват на ски и на летен туризъм у нас и да разгледат културно-историческите ни красоти. В същото време българите само за 3 часа могат да дойдат в една прекрасна страна с много традиции“, заяви на официалното откриване премиерът Борисов.

Сред първите пасажери на новата авиолиния бяха министрите на транспорта Ивайло Московски, на енергетиката Теменужка Петкова, на икономиката Емил Караниколов, на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Те бяха част от официалната делегацията в Баку, която придружи премиера Борисов.

Коментари: 0