Борисов иска от АПИ да извади „Джи Пи Груп” от всички проекти

Премиерът предлага всеки, който е заподозрян и срещу него тече разследване - да се извади от конкурсите

Борисов иска от АПИ да извади „Джи Пи Груп” от всички проекти

Премиерът Бойко Борисов иска Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да извади строителната компания „Джи Пи Груп” от всички проекти с европейско и държавно финансиране. Това обяви той пред журналисти в Асеновград.

„Възложих на председателя на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов, спазвайки закона, да намери форми още днес „Джи Пи Груп” да се извади от проектите с европейско и държавно финансиране”, каза той и добави, че винаги е държал на това фирмите да работят качествено и в срок.

„Всеки, който е заподозрян и тече разследване - да се извади от конкурсите и да си докаже правотата и невинността”, иска премиерът.

Борисов обясни, че никога не е правил компромис с качеството и даде пример с това, че чуждестранна фирма е спестила от асфалт при 19-те км от магистрала „Тракия”, след което Борисов я е накарал да преасфалтира.

„За Ябланица - анулирах търг за над 100 млн. лева и след това се получи по-евтина цена. Няма да дам да ми се петни името. Така, че докато си защитят правотата - нямат работа да участват в конкурси", категоричен беше министър-председателят.

Премиерът Борисов допълни, че е възложил на АПИ с Института по пътища и мостове да следят стриктно за качеството на пътната настилка. „Има фирми за надзор и компетентни хора, които получават заплата за това, ако са го проспали - прокуратурата да ги обвини и да ги вкара в затвора", каза Борисов.

Коментари: 0