„Не съжалявам, че не правим двигатели, защото идват хибридите“

В момента сме пак по-добре от другите страни и овладяваме пандемията, смята премиерът

„Не съжалявам, че не правим двигатели, защото идват хибридите“

Снимка: Facebook/Бойко Борисов

Знаеш ли кое е най-хубавото на нашите заводи, 250 завода имаме в клъстера – едно време затова най-много съжалявах, че не правиме мотори, не правиме двигатели, всъщност сега и за новите хибридни електроавтомобили всичките ще имат стъкла, ще имат спирачки, ще имат електроника, ще имат това, което точно произвеждаме в България – фарове, мигачи и т.н.“

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в завода „Тракия глас“ край Търговище.

Той се похвали с мерките, с които властта е запазила работните места по време на коронакризата и запозна директорите на предприятието детайлно с данните.

„Който чорбаджия успее да си съхрани работниците, той след кризата ще дръпне рязко напред“, смята Борисов.

„Хвалихме се с Ердоган кой какви мерки е предприел, световните експерти и политици смятаме, че най-трудните времена предстоят“, каза премиерът по повод скорошния си разговор с турския президент Реджеп Ердоган. „Аз си спомням като бях в Анкара и на президента му казах, че пандемията върви, а ние в България вече налагахме мерки“, добави той.

„Вълната мина, България държа плато до ден днешен“. В момента сме пак по-добре от другите страни и овладяваме пандемията, смята премиерът.

„Светът не си взе никаква поука, моите колеги наблюдавам как отново налагат карантини, а това е проблем за психическото здраве на хората“.

„Участваме във всички програми за ваксините, да видим дали светът ще измисли нещо“, допълни той.

Малко по-рано Борисов коментира и исканата му оставка, заявявайки, че след няколко месеца ще са редовните избори и не трябва да се бърза. „Важните неща за България ги свършихме в този мандат“, каза той.

Коментари: 0