„Карат-С“ ще изпълнява курсове на FlixBus от София

Пътниците могат да избират между дестинации в Австрия и Германия от 1 октомври

„Карат-С“ ще изпълнява курсове на FlixBus от София

Снимка: Карат-С

3206 ~ 1 мин. четене

Българският превозвач „Карат-С“ започва да изпълнява от 1 октомври курсове на FlixBus – най-големият доставчик на междуградски автобусни услуги в Европа. От София ще се осъществяват над 15 връзки, обявиха от германската компания.

Пътниците могат да избират между дестинации в Австрия и Германия до градове като Санкт Пьолтен, Линц, Инсбрук, Нюрнберг, Щутгарт, Кьолн, Дюселдорф, Дортмунд. Билети могат да се купуват през уебсайта на FlixBus, мобилното приложение и в близо 30 000 офлайн точки в Европа. По-късно през октомври се очаква допълнителни дестинации до Чехия да обогатят общото предложение на компаниите.

Засега автобусите на "Карат-С" ще запазят оригиналното си брандиране, но ще имат стикер „В сътрудничество с FlixBus“, за да са по-лесно разпознаваеми.

Щастливи сме винаги, когато намерим утвърдени местни партньори, с които можем да осигурим достъп до мобилността, така както е позната в Западна Европа на още повече хора. Благодарение на глобалния обхват на FlixBus, технологичните решения и богатия опит на „Карат-С“ на местния пазар, ние сме уверени, че сътрудничеството ще бъде от полза и за двете страни", каза Ласло Арани, регионален управител на FlixBus.

„Фокусирани сме върху развитието на нашите услуги, стараем се да бъдат в крак с бързо развиващите се технологии. Това е и причината "Карат-С" да инвестира в дигитализация и иновации през последното десетилетие. Тук виждаме нашата обща мисия с FlixBus – да осигурим както безопасен и удобен транспорт, така и да предложим удобни и лесни за използване дигитални услуги“, добави Мирослав Столарски, директор международно развитие в „Карат-С“.

„Надяваме се, че в бъдеще ще можем да удължим това първоначално споразумение с "Карат-С" и да предоставим още повече възможности за пътуване заедно“, добави Ласло Арaни.

Подкрепи Economic.bg