Борисов обяви имената на новите министри

Министрите, подали оставка заради тежката катастрофа, задължително ще бъдат сменени, каза премиерът

Борисов обяви имената на новите министри
3704 ~ 1 мин. четене
Министрите на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие задължително ще бъдат сменени. Това стана ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов, който дори обяви имената на техните заместници.

„За да не се спекулира с имена, ще ви кажа за кандидатите, върху които сме се спрели - за министерството на транспорта Александър Манолев, за министър на вътрешните работи Младен Маринов и за министър на регионалното министерство - Петя Аврамова“, каза той.

Трите министерски оставки - на Николай Нанков, на Ивайло Московски и на Валентин Радев ще бъдат внесени в парламента в четвъртък, обяви Борисов. Решението е взето след днешния Коалиционен съвет, а според премиера има мнозинство, което да ги приеме.

Александър Манолев в момента е зам.-министър на икономиката, Младен Маринов в момента е главен секретар на МВР, а Петя Аврамова е депутат от ГЕРБ.

„Не можем да кажем, че имат вина за съответната катастрофа, но и не можем да се направим, че нищо не се е случило“, коментира Борисов. „Другият понеделник в 10.00 ч. отново ще се съберем. Тъй като един от упреците е, че Коалиционният съвет не се събира редовно“, добави той, подчертавайки, че в коалиционното споразумение пише, че назначаването на нови министри трябва да се съгласува.
Подкрепи Economic.bg