Борисов поиска от Таяни да се отложи гласуването на пакета \"Мобилност\"

Двамата проведоха телефонен разговор днес

Борисов поиска от Таяни да се отложи гласуването на пакета \

Снимка: Economic.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска от председателя на Европейския парламент Антонио Таяни темата за пакета "Мобилност 1" да бъде разгледана от следващия парламент след евроизборите. Двамата обсъдиха ситуацията в телефонен разговор по-рано днес.

Българският министър-председател определи като странен казуса, че има политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарни групи в транспортната комисия. Според него трите доклада по пакета „Мобилност“ са неразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърлените доклади да влязат за гласуване в пленарна зала.

„Два пъти транспортната комисия и един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета „Мобилност“ и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикват недоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС“, подчерта Борисов.

За да изрази всички резерви по отхвърлените доклади по пакета „Мобилност“ и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, който ще представи всички аргументи на страната ни по темата на среща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. 

По време на срещата Желязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета „Мобилност“ да бъде оставено на следващия Европейски парламент.
Коментари: 0