Борисов нареди: Полицаи в селата и запълнени дупки

Тези „препоръки“ бяха дадени от министър-председателя по време на днешното на оперативно заседание на правителството

Борисов нареди: Полицаи в селата и запълнени дупки
Организирането на видеонаблюдение и осигуряването на полицейско присъствие в малките населени места трябва да стане приоритет за вътрешния министър. Администрацията на Агенция „Пътна инфраструктура“ пък да се ангажират със запълване на дупките, отворили се след края на зимата и да подпомага местните власти при изпълнение на отговорностите им по отношение на общинските пътища. Тези „препоръки“ бяха дадени от министър-председателя по време на днешното на оперативно заседание на правителството, свикано от Борисов днес.

Към полицията също бяха отправени указания – да бъдат ангажирани активно с осигуряване на сигурността на пътуващите по време на ремонтите.

Борисов нареди на вътрешния министър Валентин Радев при пътуванията си в страната и участието си в анализи за работата на областните дирекции на МВР да провежда срещи с всички кметове, включително кметските наместници, да се информира лично от тях за работата на мобилните полицейски групи и да предприема незабавни мерки за подобряването ѝ, ако бъдат докладвани проблеми.

 „Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и желание. Не само да регистрираме хорското нещастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да говорим за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през ума, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън и докато не се поправи – стоят, алармират. И тогава ще видите как много по-бързо ще стане ремонтът“, посочи премиерът Борисов.

Действията на Борисов идват след множество репортажи, в които се вижда, че дори пътищата в София са в окаяно състояние, а освен разходи за ремонти по колите, дупките са предпоставка и за инциденти.
Коментари: 0