Борисов връща на горските супер луксозните джипове

Автомобилите бяха използвани от НСО

Борисов връща на горските супер луксозните джипове
Министър-председателят Бойко Борисов е поискал от НСО да върнат на държавните горски предприятия супер луксозните джипове, които са били предоставени на охранителната служба. От Министерския съвет съобщават, че за охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата.

Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Става въпрос за трите високопроходими и свръхлуксозни Toyota Sequoia, които горските стопанства в Благоевград, Смолян и Сливен закупиха през миналата година. След това, без да се дава обосновка, автомобилите бяха прехвърлени към НСО. В последствие стана ясно, че ще се ползват при бъдещото председателство на ЕС от България. Докато дойте то, част от високопроходимите коли станаха част от кортежа на премиера, като често той лично сяда зад волана.

Около автомобилите обаче не спира да има скандали. Първо не стана напълно ясно защо горските стопанства имат нужда от толкова луксозен и скъп модел, който се предлага почти само на американския пазар, има огромен разход за поддръжка и гориво. От държавното горско стопанство се опитаха да обяснят, че те ще се използват за развеждане на богати чужденци, които ще си плащат за това.

След това обаче се оказа, че за колите са платени доста по-високи цени от пазарните. После се оказа, че фирмата, от която са взети, е собственост на съученик на министъра на земеделието Десислава Танева.

Коментари: 0