Боровец е идеален семеен курорт за ски

Британското издание препоръчва зимната почивка в България

\"Дейли Мирър\":

Боровец е идеален семеен курорт за ски
4619 ~ 2 мин. четене
Винаги приемайте уроците по ски, които ви се предлагат в зимните курорти. Няма по-добро място да се научите да спускате по пистите от Боровец, България. Това пише в свой материал днес британският в. "Дейли Мирър".

Евтиният и забавен курорт не струва много за туристите, не и като курортите в Италия и Франция, затова е добро място за семейна ски ваканция, твърди изданието.

Курортът не е подходящ за скиори, които непрекъснато търсят нови предизвикателства. За 2-3 дни ще успеете да преминете през всичките му писти, с дължина 58 км. Четирите по-къси писти все пак може да се класифицират с трудност "червено", т.е. умерено трудни, но и червеното не е толкова страшно, казва авторът на текста Алън Палмър. 

Според съветите на ски учителя Иван Перниклиев, цитиран в материала, най-доброто време за посещение на Боровец е през март, когато има много сняг и небето над планината е синьо.

Палмър разказва подробности за ски уроците, както и за заведенията в курорта. "Местата за почивка, храна и напитки по склоновете са в изобилие, и са значително по-евтини, отколкото където и да било в Алпите. В едно от заведенията обядът струва 22 лева (8,5 британски лири) и включва две пълни купички с пилешка супа, хляб и две халби бира.

Британецът отбелязва и бара в хотела си, където е успял да пие бира Гинес за 2,50 лири.

Не е пропуснал и възможностите за нощно каране на пистите, баровете и нощния живот, възможностите за забавление по пистите като каране на моторни шейни и дори спа услугите в хотела.

Той припомня отзиви от туристи, според които прекарването тук можело да изглежда като "Содом и Гомор", но все пак съветва тези, които решат да изберат Боровец за ваканцията си, за се концентрират върху положителните изживявания и моменти, а не върху негативните.
Подкрепи Economic.bg