Боян Томов: Българският кмет трябва да бъде почтен и коректен

Започна националният онлайн конкурс кмет на годината

Боян Томов: Българският кмет трябва да бъде почтен и коректен

Снимка: NOVA

Автор: Вероника Тонева
Българският кмет трябва да бъде почтен и коректен, да обещава по-малко и да изпълнява повече. Това коментира пред NOVA директорът на сайта за българските общини kmeta.bg Боян Томов за старта на онлайн допитването за националния конкурс „Кмет на годината“, който се провежда за седма година.

„Направихме платформата, така че да е достъпна за всички. Днес стартирахме онлайн допитването, което ще трае 15 дни. Вече над 9 000 човека са посетили платформата”, обясни Томов.

„Единият от интересните въпроси е за кмета и социалните мрежи. Много е важно един градоначалник да бъде активен в социалните мрежи. За мен като гражданин на даден град ще е по-интересно да пиша и да задавам въпроси директно на моя кмет и той да може да ми отговаря”, коментира Боян Томов.

„В малките населени места кметовете са по-активни в социалните мрежи. В големите общини кметовете ползват екипи”, допълни той.

По негови думи вече е назрял момента на младите, енергични и атрактивни хора. „Има доста иновативни проекти, които се развиват по света, не само в Европа, а и в Канада и САЩ. Ние трябва да успеем да заимстваме добрите примери“, заяви Томов.

Можете да гласувате за "Кмет на годината" тук.
Коментари: 0