БРАИТ иска да е в Тристранката за постигане на лични цели

Според председателя на БСК членовете на тази асоциация и сега са представени в НСТС, тъй като са членове на другите работодателски организации

Радосвет Радев:

БРАИТ иска да е в Тристранката за постигане на лични цели

Снимка: bTV/Стопкадър

984 ~ 1 мин. четене

БРАИТ е една прекрасна браншова организация . Нейни членове поотделно членуват и в БСК, даже един представител на един от клъстерите там е член на УС на БСК. Така че и до този момент са участвали в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС).

Регистрация на БРАИТ

Такова е положението и при другите работодателски организации - много от членовете на БРАИТ членуват и там. Това каза председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев в интервю за bTV. Той коментира опитите да тази бизнес организация да накара правителството да я регистрира като работодателска, за да може да се присъедини към Тристранката.

 "Вече чухме всички известни формални юридически пречки за тази регистрация. Oт тази гледна точка тежестта е на администрацията, която би или не би допуснала тяхното регистриране като една от национално представените работодателски организации", каза Радев.

 "Моето подозрение е , че те и сега мат по всякакъв начин възможност да участват в НСТС. Подозрението ми е винаги принципно – дали едно нещо е цел или средство. И за мен случаят не е целта да има шеста работодателска организация, просто е средство за постигане на незнайно каква цел", добави той.

Подкрепи Economic.bg