Британската икономика изостава

Наблюдава се забавяне в сектора на услугите

Британската икономика изостава
188 ~ 1 мин. четене
Британската икономика губи своите позиции, отчитайки забавяне в сектора на услугите, сочат последните бизнес проучвания. Причината е несигурността от бъдещето на страната след вота за напускане на Европейския съюз, пише Reuters. 

"Забавянето при услугите е притеснително, тъй като очевидно, това е преобладаващият сектор в икономиката на Обединеното кралство. Икономиката се забави до нива, каквито не сме виждали от години", заяви изпълнителният директор на Британската търговска камара. 

Междувременно депутати от всички партии във Великобритания искат да гласуват условията, при които страната ще напусне Европейския съюз. 

Предложението на премиера Тереза Мей за бъдещия достъп до единния европейски пазар трябва да бъде гласувано, смята министърът в сянка за Brexit Сър Кийр Стармър. Намесата му идва в момент, когато усилията на партиите за засилване на парламентарния контрол върху преговорите се увеличават.

Бившите министри от Торите Ники Морган, Ана Сорби, бившият лидер на Либералните демократи и говорител на ЕС Ник Клег и бившия ръководител на Лейбъристите Едуард Милибанд, също подкрепят искането за гласуване.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg