Британските депутати вероятно ще имат шанс да отложат Brexit

Тереза Мей няма да успее да предоговори споразумението с ЕС навреме, смята вътрешен човек

Британските депутати вероятно ще имат шанс да отложат Brexit

Снимка: БТА

3752 ~ 1 мин. четене
Британското правителство не очаква да представи на парламента ревизирано споразумение с ЕС за Brexit поне до 13 февруари. Това е казал източник, запознат със ситуацията около излизането на Великобритания от ЕС, пише американската телевизия Bloomberg.

Тереза Мей беше казала по-рано, че целта ѝ е да представи промененото споразумение колкото е възможно по-скоро и че ако не го е направила до 13 февруари, парламентът ще трябва да проведе нов дебат относно Brexit на следващия ден.

Новото обсъждане ще даде на депутатите в Лондон възможност да предложат още промени по излизането на Великобритания от ЕС и дори да се опитат да го отложат – нещо, което те отдавна искат да направят, но нямаха възможност да пробват.

Същевременно тя е в Северна Ирландия като част от усилията ѝ да реши спорния въпрос ще бъде ли въведена твърда граница с Република Ирландия. Утре предстои британският премиер да се срещне в Брюксел с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който беше категоричен, че решението да не се въвеждат мита и граничен контрол между двете Ирландии не може да се отмени едностранно от Лондон.

Същевременно ЕС предложи на Дъблин пълната си подкрепа по въпроса за границата. В петък е планирано Мей да посети и ирландската столица.
Подкрепи Economic.bg