Британските продажби на нови коли се сринаха до нивото от 1946 г.

Продадени са едва 4000 автомобила, повечето от които поръчани предварително

Британските продажби на нови коли се сринаха до нивото от 1946 г.

Снимка: Unsplashed

800 ~ 2 мин. четене
Британските продажби на нови автомобили се понижиха с около 97% през април до най-ниското месечно ниво от февруари 1946 г. насам, предава Ройтерс. Сривът идва след спирането на фабриките и дилърите на автомобили поради избухването на коронавирус епидемията.

От средата на март се прилагат мерки за блокиране на бизнеса, за да се ограничи пандемията, което доведе до закриването на много предприятия и ограничава движението на хората.

През февруари 1946 г., само няколко месеца след края на Втората световна война, в Британия са продадени само 4 044 нови коли, когато в страната действат квоти за продажби и тя се опитва да се възстанови след разрушенията от войната при първото си мажоритарно лейбъристко правителство.

През миналия април 2020 г. са регистрирани продажби на около 4000 автомобила, като 70% от тях са направени от компании, попълващи автопарка си, и най-вероятно те са били поръчани преди блокирането на страната, заяви Майк Хоуз, изпълнителен директор на Дружеството на производителите и търговците на автомобили.

Организацията понижи прогнозата си за цялата година до 1.68 милиона регистрации в сравнение с 2.31 милиона автомобили за миналата година.

Персоналът на някои производители на автомобили в Обединеното кралство започна да се връща на работа тази седмица, въпреки че началото на пълното производство е много далеч, казва Хоуз. Веригата за доставки също започва да се отваря.

"Производителите се опитват да измислят как да започнат операции в безопасна среда", каза той. "Но това ще става бавно и производството ще расте много бавно."

Пандемията от коронавирус настъпи в момент, когато вече започваше криза в автомобилната индустрия, страдаща от намаляващи продажби и срива в търсенето на дизелови автомобили, опитвайки се да изпълнява нови цели за емисиите.
Коментари: 0