Британските туристи избягват ЕС и се насочват към Турция

Египет и Ямайка също са сред предпочитаните дестинации

Британските туристи избягват ЕС и се насочват към Турция

Снимка: Pixabay

984 ~ 1 мин. четене

Летните резервации от Обединеното кралство до страни от Европейския съюз са с 4.6% по-малко от миналата година, показват данни на анализаторската компания ForwardKeys.

„Резервациите на граждани на ЕС във Великобритания се забави значително през първото тримесечие на тази година”, коментира Оливие Понти, заместник-председател на ForwardKeys.

Експертът също така посочи, че основните европейски дестинации са силно засегнати от спада в търсенето на Великобритания. Несигурността относно Brexit ясно влияе върху начина, по който хората мислят за плановете си за почивка. В момента Испания е губи 7% от летните резервации от Обединеното кралство в сравнение с миналата година. Гърция - 2.7%, Кипър - 6.9%, а Португалия - 10.6%. Сезонът в България също ще отчете по-слабо посещение на британски туристи през лято 2019.

Последните анализи показват увеличение от близо 14% в резервациите на британски пътници до неевропейски дестинации, което води до завръщането на Турция и Тунис вместо Балеарските острови и Канарските острови. Според експерти търсенето на Турция е дори с 31% повече от миналата година. Египет и Ямайка също се справят много добре.

Резервациите за пътуване от ЕС за Великобритания също са намалели, но за Великденския период входящите пътувания до Обединеното кралство изглежда не са засегнати, като резервите са нараснали със 7.7%. Основните посетителите от са Германия, Холандия, Франция, Швеция, Испания и Италия.

Коментари: 0