Брюксел настоявал за промени в Плана за възстановяване на България

Причината е липсата на достатъчно перспектива и устойчивост

Брюксел настоявал за промени в Плана за възстановяване на България

Снимка: БТА

2972 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Националният план за възстановяване и устойчивост на България трябва да бъде променен и това е позицията на Европейската комисия, заяви президентът Румен Радев. Той участва в двудневното заседание на Европейския съвет в Брюксел и отговаря на журналистически въпроси между сесиите.

Ако се запознаете с оценката на Брюксел и препоръките за нашия план, ще разберете, че не просто е желателно, а трябва да се ревизират редица неща. Просто трябва, това ни го казват дори оттук, точно поради липсата на достатъчно перспектива и устойчивост“, посочи държавният глава.

Припомняме, че вицепремиерът по въпросите за европейски средства Атанас Пеканов заяви, че промени по Плана вече се правят.

„Искаме в плана за възстановяване и устойчивост да залегнат проекти, които по най-бърз начин да допринесат да се построят необходимите мощности, които да бъдат съвременни, да отговорят на изискванията, да бъдат ефективни и да осигуряват автономия“, добави Радев по повод инвестициите в чиста енергия и производства.

Президентът поясни, че много от предложенията в черновата на плана не отговарят на стремежа на България за модернизация.

Коментари: 0