Брюксел обяви най-високото ниво на терористична заплаха

Това равнище означава \"сериозна и непосредствена заплаха\"

Брюксел обяви най-високото ниво на терористична заплаха

Белгийският координационен орган за анализ на заплахите (Ocam), вчера повиши нивото на терористична заплаха в региона на столицата Брюксел до четвърто, предупреждавайки за неизбежна заплаха. Това предаде агенция Франс прес.

Метрото в Брюксел е спряно заради терористичните заплахи, властите молят жителите на града да не се струпват много хора на едно място. Градският транспорт се движи нормално.

"След скорошното ни проучване, националният кризисен център повишава нивото на терористична заплаха до четвърто - "много сериозно" за столичния район Брюксел" - се казва в изявление на координационния орган "след нова оценка" на ситуацията. Това равнище е "сериозна и непосредствена заплаха."

„Анализът показва сериозна и неизбежна заплаха, която предполага специфични мерки за сигурност, както и детайлни препоръки към населението“, пише още в заявлението.

На 17 ноември белгийският координационен орган за анализ на заплахите повиши нивото на терористичната заплаха на територията на цяла Белгия от второ ниво до трето ("сериозно"). Преди това, също съобщи за засилване на мерките за сигурност при провеждане на масови събития - нивото на опасност за тях се повишава до максималното трето ниво, което означава, че има реална заплаха от терористични нападения. 

Коментари: 0