Tesla изтегля от световния пазар всички електромобили Model S

Открита е неизправност на предпазните колани

Tesla изтегля от световния пазар всички електромобили Model S

Американската компания Tesla оттегля от световния пазар всички продадени електромобили Model S седан във връзка с възможна неизправност на предпазните колани на предните седалки. Това заявиха представители на автомобилния производител.

Решението за това Tesla е взела доброволно, без консултация от страна на регулаторните органи. Проблемът засяга всички 90,000 електрически коли Model S, които са били продадени в САЩ и други страни. Предпазните колани в тях, според експерти, може да се разкопачаят изведнъж. Такива подозрения са се появили, след като собственикът на една от колите в Европа, по-рано този месец  заяви, че коланът се е разкопчал, когато той се обърнал да говори с пътника на задната седалка.

Техническите експерти вече са изследвали около 3000 електромобила Model S, но не са намерени грешки. Въпреки това, Tesla смята, че проверка за наличието на тези недостатъци следва да бъде направена на всички 90 000 коли.

Както медиите подчертават, този преглед е най-големият за компанията. Последният път, в който Tesla обяви подобна сервизна акция бе през януари 2014 г. Тогава компанията счете за необходимо да актуализира софтуера на компютрите на своите електрически превозни средства. След публикуването на информация за текущата неизправност акциите на Tesla, "листвани" на борсата в Ню Йорк, намалиха цената си с 2.2% до $ 217.

Коментари: 0