БСП ще реши за подкрепата на ИТН, след като види новия проектокабинет

Левицата иска и да бъде подписано двустранно споразумение с формацията на Слави Трифонов

БСП ще реши за подкрепата на ИТН, след като види новия проектокабинет

Снимка: Красимир Свраков

1592 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Националният съвет на БСП ще вземе окончателното решение дали ще подкрепи правителство на „Има такъв народ“ едва след още няколко разговора между двете формации и след като „Има такъв народ“ представи новия си вариант на проектокабинет. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след проведения днес пленум на столетницата.

По нейни думи на събранието на партията е взето решение преговорите с „Има такъв народ“ да продължат, както и да бъдат проведени разговори с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“, които вече изразиха принципна подкрепа за правителството на формацията на Слави Трифонов.

Колкото до общите точки с ИТН, Нинова обяви, че „всеки ще трябва да направи някакви компромиси, няма да е лесно и да стане с още един разговор“.

„ИТН също смятат, че болниците не бива да са търговски дружества, че трябва да се преизчислят пенсиите, но по въпроса как да стане това имаме известни различия. Има на какво да стъпим и целта на продължаващите разговори е да видим къде са съвпаденията“, поясни Нинова.

Тя също така обяви, че БСП ще настояват да бъде подписано двустранно споразумение за подкрепа на правителството на ИТН, в което да бъдат заложени приоритетите в управлението.

Нинова още веднъж посочи, че е против приватизацията на държавната „Българска банка за развитие“ - идея, лансирана в последните седмици от „Има такъв народ“. По отношение на членството на Северна Македония в Европейския съюз, Нинова заяви, че това не бива „да става за сметка на националния интерес“.

Подкрепи Economic.bg