БСП застана зад кандидатурата на Манолова за кмет на София

Столетницата се надява, че чрез бившия омбудсман най-после ще пробие в столицата

БСП застана зад кандидатурата на Манолова за кмет на София

Снимка: Economic.bg

В отсъствието на Мая Манолова БСП-София е подкрепила кандидатурата ѝ за столичен кмет, а лидерът на социалистите в града Калоян Паргов е призовал въпреки различията градската десница да я подкрепи, ако има евентуален балотаж с кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

Лидерът на Столетницата Корнелия Нинова обаче е дала да се разбере, че има условия за подкрепата за кандидатурата на Манолова – да приеме платформата на социалистите и да защитава мерки като почистването на столицата да се поеме от общинско дружество, да се пуска по-често зелен билет в градския транспорт, да има общински жилища за бедни семейства и др.

В подкрепа на кандидатурата на Манолова са гласували 142 социалисти, двама са се въздържали. „Убеден съм, че никой в тази зала няма съмнение, че единствената възможност, чрез която можем да нанесем решаващ удар на ГЕРБ в София, е Мая Манолова. 30 години не успяхме да направим пробив в столицата. Манолова има потенциала да мобилизира избиратели, които досега не са ни подкрепяли“, заявил е Паргов на днешната конференция. Според него бившият омбудсман има значителни шансове да стане столичен кмет.

Според него симпатизантите на „Демократична България“ ще се окажат решаващи за балотажа в София. По думите му въпреки различията БСП и десницата имат еднакви виждания срещу корупцията, за управлението на трафика и за мерките срещу мръсния въздух и след изборите в заедно могат да направят мнозинство в общинския съвет, което да е алтернатива на ГЕРБ.
Коментари: 0