bTV пак спря „Шоуто на Слави“

Вечерното предаване бе свалено от ефир заради несъответствие с политиката на медията

bTV пак спря „Шоуто на Слави“

bTV отново спря излъчването на „Шоуто на Слави“. Планираното за тази вечер предаване бе свалено от ефир.

Вместо него бе показан запис на стар епизод и надпис „Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен заради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание.“

Вероятната причина за спирането е подготвяното интервю с разследващия журналист Васил Иванов, който напусна Нова телевизия с мотива, че е цензуриран.

Вестта за спряното предване предизвика бурни реакции в социалните мрежи.

От bTV бързо реагираха с позиция относно случилото се. Ето какво разпространиха от телевизията: 

"bTV излъчва повторение на епизод на "Шоуто на Слави" тази вечер. Предвиденият за тази вечер епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие на съдържанието му със стандартите за редакционно съдържание.

bTV счита, че представянето на едностранна позиция противоречи на етичните стандарти и на добросъвестността. bTV стои твърдо зад спазването на законодателната рамка в страната и високоетичните стандарти."

Малко по-късно самият Слави Трифонов пусна отворено писмо до медиите със своята позиция:

"Уважаеми колеги журналисти, 

тази вечер моето шоу беше спряно. Беше спряно отново. Този път причината е следната: на гости ми беше разследващият журналист от Нова телевизия Васил Иванов. В предаването той разкри изключително гнусни и скандални случаи на цензура и корупция, подкрепени с факти и записи. Тъй като предаването е на запис, още преди това получих писмо от мениджмънта на БиТиВи да не интервюирам Васил Иванов. 

Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от БиТиВи, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно. 

За да научите цялата истина, заповядайте утре на нашата пресконференция, на която ще присъства и Васил Иванов. Часът и мястото ще ви съобщим допълнително. 

Вярвам, че истината и свободата на словото са важни не само за нас, а и за вас. Слави Трифонов."

Коментари: 0