Check Point стъпва на българския пазар

Владимир Харизанов е новият мениджър продажби на технологичната компания за България

Check Point стъпва на българския пазар
4706 ~ 1 мин. четене
Базираната в Израел компания Check Point Software Technologies обяви своето навлизане в България. Фирмата, създадена през 1993 г., е глобален лидер в областта на информационната сигурност. Check Point e пионер в създаването на т. нар. „Защитна стена“ (от англ. Firewall) - специализиран хардуер (или софтуер), който инспектира мрежовия трафик, преминаващ през него и регулира достъпа съгласно предварително зададени правила или политики.

Оборотът на компанията за миналата година доближава 2 млрд. долара, има над 5000 служители в цял свят, а клиентите им са над 100 000.

За търговската част от бизнеса на компанията в България ще отговаря Владимир Харизанов. Той има бакалавърска степен по Международни отношения от Софийския Университет и MBA степен от Cardiff Metropolitan University. Има 10-годишен опит в областта на продажбите,  работейки в държави като Великобритания и САЩ, откъдето стартира търговската му кариера. В България освен за Check Point е работил като акаунт мениджър в „Телелинк“, участвал е в международната програма на Cisco – X-Sell и е развивал бизнеса на швейцарския стартъп eCollect AG. Говори свободно английски и немски език. Има специализации във Виена, Лондон и Европейския Парламент.

„За мен е изключителна привилегия и отговорност да заема тази позиция, след като от дълго време следя развитието на компанията. Отличните резултати, корпоративната култура и социалните ангажименти на компанията в глобален аспект улесниха избора ми. От всички конкуренти Check Point разполага с най-голям брой R&D специалисти, което е гаранция за постоянен иновативен подход в разработването на технологии оптимизиращи бизнес процесите в компаниите и предоставяйки им най-високо ниво на сигурност“, споделя Владимир Харизанов.
Коментари: 0