70 000 човека са преминала през \"Кулата\" само за ден

На границата са обработвани 12 автомобила на минута

70 000 човека са преминала през \

Втори ден на кошмарен трафик преживяха хиляди българи, тръгнали на път за почивните дни. Този път не катастрофа, а рекордно количество автомобили и хора задръстиха основните пътни артерии. Най-тежко беше на основното трасе към Гърция  - магистрала "Струма" и граничен пункт "Кулата". 

Само за 24 часа от 16.00 часа в петък до 16.00 часа в събота през  „Кулата”  са преминали около 15 000 автомобила и са обработени около 70 000 души. Целият състав на граничния пункт е бил на работа като са обработвани около 12 леки коли на минута.

На моменти тази сутрин колоната от автомобили, чакащи да преминат „Кулата” стигаше до Сандански, а аварийната лента приличаше на пешеходна пътека. На някой нервите не издържаха и обръщаха в насрещното на магистралата, а други търпеливо чакаха и снимаха нарушителите. Малко след 14.00 часа колите отново спряха - този път след Благоевград. 

Ситуацията не беше много по-различна в София. Традиционните задръствания към работните места се превърнаха от дълги колони  от автомобили към изходите на града. 

Но излизането от София не беше най-големият проблем на шофьорите, тръгнали на изток по магистрала "Хемус". Само след 30 километра те попадаха отново в тапа, този път заради продължаващите ремонти на тунелите.  „Витиня” и „Ечемишка”. 

Коментари: 0