Coca-Cola пусна нов студен чай в България

FUZETEA ще се предлага в 5 нискокалорийни варианта от черен и зелен чай

Coca-Cola пусна нов студен чай в България
7500 ~ 3 мин. четене
Автор: Александра Сотирова

Производителят на безалкохолни напитки Coca-Cola днес пусна в продажба в България своята премиум марка студен чай FUZETEA. Напитката влиза в продажба в цяла Европа. Това е най-голямото представяне на нов продукт от портфолиото на марката от 10 години насам, след като през 2006 г. беше лансирана Coca-Cola Zero.

Българските потребители вече могат да намерят FUZETEA в 5 нискокалорийни варианта, сред които са и трите комбинации за марката: зелен чай с вкус на манго и нотка лайка, цитрусова комбинация от черен чай със сок от лимон, лимонена трева, както и черен чай с праскова, фини нотки хибискус.

Засега в България продуктът ще се предлага само в разфасовка от 0.5 мл., обясниха пред Economic.bg от компанията като добавиха, че продуктът вече трябва да се предлага в търговската мрежа. Coca-Cola очаква новият продукт да постигне фурор сред потребители в Европа, пише още в съобщението на дружеството.

Студеният чай FUZETEA вече присъства в над 52 страни по света и е една от най-успешните  напитки на компанията. Напитката представлява съчетание на екстракт от чай, плодов сок и билки, които се сливат в многопластово вкусово изживяване. Боряна Великова, старши бранд мениджър негазирани напитки в Coca-Cola България казва, че в следващите години компанията ще работи за разрастването на портфолиото от негазирани напитки в България. По думите ѝ в момента този сегмент в страната и в Централа и Източна Европа формира блзио 40% от обема на продажбите.

„Пускането в продажба на FUZETEA в цяла Европа е отлична възможност да предложим на потребителите още повече избор и варианти от нови вкусове, с което да се утвърдим като производител на цялостно портфолио от разнообразни напитки” споделя Боряна Великова.

Рецептата за чая се разработва от екип мастър блендъри от различни краища на света повече от 1 година. Тяхната задача е била тя да отговори на търсенето и предпочитанията на младите европейци.

 „Вкусовете на потребителите се развиват бързо, особено когато става дума за по-младото поколение. Те търсят все повече разнообразни напитки, търсят продукти, които отговарят на различните им нужди, настроения и моменти. Европейското лансиране на FUZETEA е изключителен шанс за нас да предоставим нови, по-отличими и дори неочаквани вкусове, създадени от нашите експерти по научноизследователска и развойна дейност специално в съответствие с европейските предпочитания”, сподели Брайън Смит, президент на Coca-Cola за Европа, Близкия Изток и Африка по време на представянето на продукта в Цюрих, Швейцария.

С представянето на FUZETEA в цяла Европа Coca-Cola прави още една стъпка към процеса си на утвърждаване на производител на цялостно портфолио от разнообразни напитки. Целта е да се даде на хората освен това, което искат и това, от което се нуждаят. Компанията вече обяви, че намалява захарта и калориите в повечето от своите продукти, като ще предлага все повече напитки с добавена стойност и ползи за храненето. Обещанията са до 2020 г. да бъдат намалени с 10% захарта и калориите в напитките. В България компанията обяви още по-амбициозни цели, като в следващите две години ще намали калориите в цялото си портфолио с близо 20%.

Това ще бъде постигнато чрез предлагането на нискокалорични варианти на съществуващите марки и въвеждането на нови категории напитки с ниско или нулево съдържание на калории, каквато е и марката FUZETEA. 

Подкрепи Economic.bg