COVID изпрати Уолстрийт към дъното

Банковия и транспортния сектор са сред най-засегнатите в сесията

COVID изпрати Уолстрийт към дъното

Снимка: Unsplash

652 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Акциите паднаха в четвъртък, тъй като нарастващият брой на нови случаи на коронавирус в САЩ повдигна опасенията за здравето на икономиката. Междувременно, председателят на Федералния резерв, Джером Пауъл, заяви във форума на ЕЦБ, че се притеснява от дългосрочните последици от пандемията, което също натежа върху настроението на пазарите.

Също така той заяви: „Няма да се върнем към същата икономика“. Dow Jones падна с 300 пункта, или 1.1%, до 29 080. S&P 500 се плъзна с 1% до 3 537, докато Nasdaq изгуби 0.7% от стойността си и се понижи до 11 709. Само в сряда в САЩ бяха потвърдени над 144 хиляди нови случаи на COVID-19, като общият им брой в страната надхвърли 10 милиона. Няколко щати въведоха нови мерки за справяне с пандемията. Банковия и транспортния сектор бяха сред най-изоставащите в сесията. Boeing се раздели с 3% от стойността си, докато Bank of America изгуби 2.3%.

Европейските индекси завършиха сесията на червено, отстъпвайки печалбите по-рано тази седмица, когато настроенията на инвеститорите бяха приповдигнати от положителните новини около коронавирусна ваксина на Pfizer. Цените на петрола паднаха в четвъртък. Нарастващият брой на нови случаи на пандемията и неочаквано покачване в запасите на лек суров петрол в САЩ натежаха върху цената. През отчетният период, запасите на лек суров петрол се увеличиха с 4.3 милиона барела в сравнение с очаквания спад от 1.9 млн. Златото успя да се покачи с 0.6%.

Акценти днес

Икономически данни - Еврозона

Акцентът за деня ще падне данните за брутния вътрешен продукт в Еврозоната. БВП измерва годишната промяна в коригираната спрямо инфлацията стойност на всички стоки и услуги произведени от икономиката. Той е най-широкият показател за здравето на икономиката.

Инструмент на фокус

Nike Inc.

Акциите на компанията успяха да се покачат над върха поставен преди пандемията. Цената изглежда достигна зона на съпротива около психологическото ниво от 130 USD. Очакваме понижението да продължи до около 50 периодната експоненциална средна или възходящата тренд линия, където ще имаме възможност за навлизане в дълга позиция с добро взаимоотношение риск/печалба.

EUR/CAD

Валутната двойка се намира в низходящ тренд от края на юли. Цената образува низходящият триъгълник, който е меча техническа фигура, но изглежда цената срещна подкрепа от 200 периодната експоненциална средна.

Palladium

Ценният метал направи силно възходящо движение от началото на месеца. Цената обаче остана ограничена под психологическото ниво от 2 500 USD, след като Pfizer публикува резултатите си от направеното изследване върху пациенти с потенциална коронавирусна ваксина. Движението пренесе цената под 200 периодната експоненциална средна, но остана ограничено над сформираната възходяща линия. Линиите на MACD започнаха своето сближаване, което може да се приеме като сигнал за навлизане в дълга позиция.

EU50 

След направената корекция на спада от разпродажбите в началото на пандемията, индексът се намира в период на консолидация от началото на юни. Цената направи силно възходящо движение през последните 10 търговски сесии и успя да пробие нивото на съпротива от 3 400. През последната сесия цената се понижи отново до същото ниво. Ако срещне подкрепа от него, въпреки сигнала за прекупени стойности на RSI, очакванията ни са възходящият тренд да продължи.

Източникhttps://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Подкрепи Economic.bg