COVID кризата в Индия нанесе тежък удар върху цената на петрола

Златото обаче възстановява позициите си

COVID кризата в Индия нанесе тежък удар върху цената на петрола

Снимка: БТА

452 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари отразиха повишение през изминалата сесия, но въпреки това главните индекси са на път да отбележат седмични загуби след силните понижения през изминалите дни. Dow Jones до този момент е с 2.18%  седмична загуба, S&P500 изгуби 2.84%, докато NASDAQ към този момент е отстъпил с 4.56% за седмицата.

Европейските пазари затвориха с консервативно понижение след последните данни за инфлация от Щатите. FTSE100 се понижи с 0.59%, до 6963.33, докато DAX 30 все пак успя да отрази ръст от 0.33%, до 15 199.68.

Цената на петрола се понижи с повече от 2%, след като кризата в Индия се влоши, въпреки че Colonial Pipeline успя да възстанови работата си и изведе американския петрол до 8 седмично рекордно ниво. Brent достигна до 3.36% загуба, търгувайки се на 66.99%, докато WTI изгуби 3.5%, до 63.74$ за барел.

Златото успя да възвърне част от изгубените стойности през изминалия ден, след като американските ДЦК се понижиха, което даде възможност на ценния метал да напредне, покрай инфлационните данни. Спот златото направи ръст от 0.5%, до 1824.89$, докато златните фючърси се установиха с 0.1% по-високо, последно търгувани на 1824.00$ за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – САЩ

В петък в САЩ данни за продажби на дребно, както и индустриалното производство в страната. Прогнозата за продажби на дребно се очаква да бъде драстично по-ниско, спрямо изминалия период, а в същото време индустриалното производство за април е в очакване да отрази свиване, което може да повлияе негативно на текущото състояние на икономиката.

Инструмент на фокус

Procter and Gamble Co.

Акциите на Procter and Gamble достигнаха до зона на съпротива под психологическото ниво от 140.00, което е заформено от края на 2020. При неуспешен опит за пробив на даденото ниво, може да се очаква корекция до 200 периодната средна, в комбинация със низходящо пресичащите се средни на Стохастик.

USD/JPY

Валутната двойка съставя възходящо движение, като текущата стойност навлезе в зона на съпротива, съставена в началото на април. Цената образува няколко неуспешни теста, като може да се очаква корекция до долната тренд линия около 108.500, където се намира и експоненциалната средна.

CopperUS

Договорите за разлика върху ценния метал образуват възходящо движение за последните 8 месеца, като текущата цена образува локален връх около 475.00, където срещна съпротива от пазара. При неуспешен опит за пробив над локалния връх, може да се очаква понижение до подкрепата около 400.00, където се намира и долната тренд линия. В допълнение RSI показва, че цената се намира в зона на прекупени стойности.

CAC40

Френският индекс успя да пробие възходящи тренд заформен от началото на февруари, като за последните няколко дни, индекса получава смесени сигнали относно посоката на движение. Средните на Стохастик загатват силно понижение, което в комбинация със допълнителна съпротива може да окаже негативно влияние и понижение до подкрепата съставена около психологическото ниво от 5750.00 пункта.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0