\"Да свържем Европа\" запозна хората от Разград с \"Южен поток\"

Инфо мобилът предизвика огромен интерес сред хората, като само за ден той бе посетен от над 300 човека

\
3680 ~ 1 мин. четене
Поредицата от информационни дни, посветени на един от най-мащабните енергийни проекти в света - газопровода "Южен поток", стартира в Разград вчера. Събитието представлява част от европейската информационна кампания "Да свържем Европа", в рамките на която мобилна мултимедийна станция - Инфо-мобил - преминава по маршрута на бъдещия газопровод Южен поток. Инициативата има за основна цел е да запознае местното население с проекта "Южен поток", да разкаже за неговата същност, цели и ползи. България е последната спирка на Инфо-мобила, който вече посети различни градове по трасето на газопровода в Унгария и Сърбия. 

Модерните технологии и атрактивна визуализация, които предлага мултимедийният комплекс, показваха на жителите на гр. Разград предимствата от използването на природен газ в бита и промишлеността. Технологиите на производство и предстоящото полагане на стоманените тръби бяха представени на огромни видео стени, които предизвикаха истински интерес сред посетителите. Само за ден инфо-мобилът бе посетен от над 300 човека, който изказаха своята подкрепа за проекта и останаха доволни от информацията, която бе представена на тяхно внимание.

С много позитивизъм и още повече добропожелания приключи информационният ден в Разград, а Инфо-мобилът се отправи към следвщата си спирка в Бългаиря - град Шумен на 20.11.2014 г. Заповядайте!

"Южен поток" - глобалният инфраструктурен проект за строителство на газопровод с мощност 63 млрд.куб.м. през акваторията на Черно море за страните от Южна и централна Европа с цел диверсификация на маршрутите за експорт на природен газ и изключване на транзитни рискове. Пълна проектна мощност газопроводът ще достигне през 2018 г. 
Подкрепи Economic.bg