Данъчните запечатаха 25 обекта по Северното Черноморие

Общият брой на извършените проверки по Северното Черноморие са 2300.

Данъчните запечатаха 25 обекта по Северното Черноморие
1980 ~ 1 мин. четене
Автор: Ирина Илиева
25 търговски обекта по Северното Черноморие са били затворени вследствие на проверките на данъчните от НАП-Варна, започнали в началото на юли, съобщи bTV. Общият брой на извършените проверки по Северното Черноморие са 2300. Сред затворените обекти има бензиностанция, СПА център и ресторанти.

Съставените актове на нарушителите са общо 142. Заради разлики при цените на продуктите и посоченото в касовите бележки са съставени 91 акта, други 35 са заради  неиздадени фискални бележки, а 5 са заради липса на фискални устройства. Част от нарушителите са наказани със запечатване на обектите за 2 седмици. 

20 обекта са поставени под физически контрол. Става въпрос предимно за заведения за обществено хранене и дискотеки. В един от контролираните обекти е забелязано увеличение в оборота.

В периода от началото на юли досега данъчните са проверили общо 242 хотела и къщи за гости, като съставените актове са само два. От дирекция „Събиране“, са посетили и взели пари от касите на 62 обекта на търговци с просрочени задължения. От тях в бюджета са постъпили 90 хил. лв.
Подкрепи Economic.bg