Държавата отпусна още 15 млн. лв. за българските МиГ-29

Средствата ще осигурят летателна годност на самолетите

Държавата отпусна още 15 млн. лв. за българските МиГ-29
3914 ~ 1 мин. четене

Допълнителни 15.4 млн. лева отпуска правителството към бюджета на Министерство на отбраната, за да се осигури летателна годност на самолетите МиГ-29. Това става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

С изпълнението на проекта ще се създадат необходимите условия ВВС да поддържат и развиват способности за контрол на въздухоплаването и за гарантиране на въздушния суверенитет, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз. Средствата по проект за инвестиционен разход „Осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29 са предвидени в централния бюджет.

Припомняме, че правителствата на България и Полша подписаха споразумение за осигуряване на логистична подкрепа за самолетите МиГ-29. Съгласно договора ще бъдат ремонтирани шест двигателя на българските самолети на цена 12 млн. лева. Целта е да се постигне по-висока оперативна съвместимост на българските Въздушни сили, за да участват в операции под егидата на НАТО, както и за повишаване на летателната и тактическа подготовка на личния състав и усъвършенстване на процедурите по логистично осигуряване и поддръжка на гостуващи формирования.

Подкрепи Economic.bg