Депутати и министри с часовници за хиляди левове

Вижте на какви марки залагат родните политици

Депутати и министри с часовници за хиляди левове
Политиците в родния парламент може и да не водят най-последователна политика и да не защитават винаги интересите на гражданите, но за някои неща държат на традициите - ако ще е уиски, да е най-отлежалото, ако ще е жена, да е млада и красива, ако ще е часовник, да е швейцарски, пише БГНЕС. 

Финансовият министър Владислав Горанов залага на швейцарската механика. Неговият часовник е Ulysse Nardin и е за малко под 6 хиляди долара. 

Министърът на здравеопазването Петър Москов изглежда харесва образа на „д-р Хаус”. По подобие на известния телевизионен герой носи кварцовия часовник Dr House, който струва едва 239 долара.

Този, който всеки път е с различен часовник на заседанията на Министерския съвет, е министърът на икономиката Божидар Лукарски. Неговите часовници са всякакви - кварцови и автоматични, но предимно швейцарски. Сред по-скромните като цена часовници, които има е, Maurice Lacroix за над 1700 лева. В колекцията си министърът има също и Raymond Weil, който струва над 1000 лева. В същото време има и Zenith, който струва над 9000 лева. Фактът, че толкова често министър Лукарски си сменя часовниците, води към мисълта, че може и да е рекламно лице на известен вносител на швейцарски часовници у нас.

Правосъдният министър Екатерина Захариева гордо разхожда елитната марка за спортни часовници Tag Heuer модел Formula 1 на цена около 5000 лева. 

Външният министър Даниел Митов няма нищо общо с аферата Драйфус, но носи часовник марка Dreyfuss & Co, който струва 1600 лева. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева обича стила и елегантността и залага на класиката Raymond Weil. Нейният часовник струва между 1500 и 2000 лева.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов е класик - не носи автоматичен часовник, а механичен Omega De Ville, който струва под 1000 долара. 


Румен Петков не изневерява на стила си и като един истински ценител на старата политика с осъвременена визия се е спрял на класически часовник Maurice Lacroix. Часовникът му струва нищо и никакви 4000 долара в сравнение с други депутати. 

Депутатът от БСП Атанас Мерджанов залага на любовта си към всичко руско и напълно очаквано носи на дясната си ръка часовник, марка Poljot от серията, посветена на руските президенти. Часовникът носи името "Президент", а цената му е около 1000 лева. 

Макар и млад, депутатът от БДЦ Мартин Иванов може да се похвали с часовник Audemars Piguet модел Barrichello за цели 49 хиляди долара. 

Депутатът от ДПС Митхат Метин се е украсил със стилен швейцарски часовник IWC модел Portuguese Perpetual Calendar Gold, който струва между 20 000 и 30 000 долара. 

Строителният предприемач от Червен бряг и настоящ депутат от ГЕРБ Пламен Тачев е един от последователите на елегантните и скъпи швейцарски часовници. Един от моделите, с които разполага е Audemars Piguet модел Diver Royal, който струва между 12 000 и 20 000 долара. Друг негов часовник марка Hublot модел Big Bang Rose Gold струва 17 000 долара. Трети от часовниците му марка De Grisogono модел Instrumento Doppio Tre, който е с два циферблата и струва около 9 000 долара. 

Депутатът от БСП Кирил Добрев носи елегантен Zenith модел El Premiero Chronomaster, чиято цена е под 10 000 долара. 

Председателят на етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров залага на военните часовници марка Panerai Luminor Marina, който струва малко под 10 000 лв. 

Областният управител на София от Реформаторския блок Веселин Пенев е заложил на часовник Cartier, който обаче се намира единствено в китайския сайт AliExpress на цена от 200 долара и по всяка вероятност е реплика. Ако обаче часовникът е оригинален би струвал няколко хиляди долара. 
Коментари: 0