Депутатите излязоха във ваканция - до 1 септември

Почивката им е 34 дни

Депутатите излязоха във ваканция - до 1 септември
800 ~ 1 мин. четене
Днес изтече последният работен ден за лятото на народните представители. Те вече са във ваканция, която ще продължи до 1 септември, според правилника за работа на Народното събрание.

В последното заседание на пленарната сесия днес беше избран нов управител на Националната здравноосигурителна каса - проф. д-р Камен Плочев. 

БСП и ГЕРБ си размениха остри реплики за управлението на кабинета "Борисов" 3. Според БСП правителство на Борисов за пореден път е излъгало българите. ГЕРБ им отговориха, че премиерът Борисов е безспорният лидер на Балканите. 

Новата парламентарна сесия ще бъде открита на 1 септември (петък), от 9.00 часа. В дневния ред са декларации от групите, разисквания по питането на група народни представители за проекти за модернизация на спешната помощ и парламентарен контрол.

Преди да удари звънеца за край на работата в 15.00 ч., председателят на НС Димитър Главчев благодари на депутатите, медиите, администрацията на парламента за работата.

Ваканцията на народните представители е 34 дни, но тъй като 1 септември е петък, то седмицата след това те ще имат още 3 почивни дни  - понеделник и вторник, когато са предвидени срещи по избирателни райони и няма пленарни заседания, и сряда - 6 септември, когато е неработен ден - Денят на Съединението.

Така реално те ще започнат работа чак на 7 септември.
Подкрепи Economic.bg