Дискусионна среща в помощ хора в неравностойно положение

Инициативата е на \"Национален Алианс за работа с доброволци\" и се осъществява по проект \"Социалното предприемачество - портал за иновации\"

Платено съобщение:

Дискусионна среща в помощ хора в неравностойно положение
288 ~ 2 мин. четене


Фондация "Национален Алианс за работа с доброволци" /НАРД/ има удоволствието да Ви покани на дискусионна среща за представяне на модели на социални предприятия за деца и възрастни в неравностойно положение. 

По време на дискусионната среща ще бъдат споделени добри практики и иновативни подходи от Германия в развиването и предоставянето на услуги за социално и професионално включване на деца и възрастни в неравностойно положение, ще се обсъдят възможности за пренасяне на опит в областта на социалното предприемачество с фокус:

- инклузията на хора в неравностойно положение;
- модели за работа с  млади хора, застрашени от отпадане от училище;
- специализирани услуги за младежи със зависимости и психични заболявания;
- програми за трудова реализация на дълготрайно безработни  

Срещата се осъществява по проект "Социалното предприемачество - портал за иновации", финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и съфинансиран от Европейския социален фонд, реализиран от Фондация "Национален Алианс за работа с доброволци" в партньорство с "Дружество за подпомагане на българските домове", Берлин.

Социалното предприемачество е ключов елемент от европейския социален модел. Подкрепата и насърчаването му могат да допринесат за нарастване на потенциала и растежа на социалните предприятия, както и за развитие на капацитет за създаване на социална стойност.

Срещата ще се проведе на 28 ноември 2014г. /петък/, от 10.00 часа, във Венус Конферентен Център  /София, бул. Княз Александър Дондуков 9, (вход откъм ул. Бачо Киро)/Можете да се  запознаете се с програмата на събитието на стр 2.

ПРОГРАМА
 10.00 - 10.30 часа  Регистрация 
 10.30 – 11.00 часа Кратко представяне на социалното предприемачество в България
Венцеслав Панчев
 11.00 – 11.30 часа Световно кафене по три теми

- Държавата – роля в развитието и стимулирането на соц. Предприемачество

- Програми за подкрепа на хора в риск

- Пазарни аспекти

 11.30 – 12.00 часа
 Добри практики от Германия
 12.00 – 12.30 часа Дискусия по темата 
12.30 – 12.45 часа
ОбобщениеЗа да заявите желанието си за участие в срещата, Ви молим да потвърдите на [email protected] или чрез факс на 032/ 625 197 в срок до 25 ноември 2014 г.

За повече информация, моля да се свържете с нас на телефони 032/ 625 197, 0893/ 383 043,
лице за контакт - Мария Шишкова, Организатор дейности проект
Подкрепи Economic.bg