Джак Ма се появи за кратко с онлайн обръщение

Основателят на Alibaba беше в неизвестност от октомври, когато си позволи критични думи срещу китайските регулатори

Джак Ма се появи за кратко с онлайн обръщение

Основателят на Alibaba Group Джак Ма се срещна със 100 учители от селските райони в Китай чрез видео връзка днес сутринта, предава Reuters. Това е първата поява на бизнесмена от октомври насам. Тази липса в публичното пространство  развихри спекулации относно местонахождението на най-известния предприемач в Китай, особено след като той пропусна последния епизод на собственото си телевизионно предаване, в което трябваше да е жури.

Джак Ма не се беше появявал публично от края на октомврийския форум в Шанхай, където той взриви регулаторната система на Китай с реч, която го сблъска с длъжностни лица. Това доведе до спиране на първичното публично предлагане за 37 млрд. долара на финансовия филиал на Alibaba - Ant Group.

Сега новинарският портал Tianmu News, подкрепян от правителството на провинция Zhejiang, първо съобщи, че Ма се е срещнал с учителите чрез видеоконференция на живо днес.

Фондация „Джак Ма“ уточни, че Ма е участва в онлайн церемонията на годишното събитие „Инициатива за учители в селските райони“ в сряда. Alibaba Group също потвърди, че Джак Ма е присъствал на онлайн събитието.

В 50-секундното видео Ма, облечена във пуловер, говори директно на камерата от стая със сиви мраморни стени и раиран килим. От видеото или статията на Tianmu News не става ясно откъде говори.

„Не можем да се срещнем в Саня поради епидемията“, каза той в речта си, в която не се обсъжда местонахождението му. „Когато епидемията приключи, трябва да намерим време, за да компенсираме пътуването на всички до Саня и тогава ще се срещнем отново!“

Коментари: 0