До дни КФН може да има нов шеф

Депутатите от комисията по бюджет и финанси изслушаха Карина Караиванова

До дни КФН може да има нов шеф

Снимка: МФ

До дни Комисията за финансов надзор (КФН) може да има нов председател. Днес депутатите от парламентарната комисия по бюджет и финанси изслушаха кандидатът на ГЕРБ Карина Караиванова и предложиха разглеждането на кандидатурата й от Народното събрание. Очаква се това да стане още тази седмица.

Караиванова, която е зам.-министър на финансите, заяви, че иска комисията да бъде асоциирана с професионализъм, диалогичност и прозрачност в работата и изрази готовността си към поемане на пълен курс на прозрачност. Според нея е необходимо освен върху с борбата с пазарните манипулации, да се сложи още един фокус в работата на КФН - върху превенцията. Караиванова подчерта, че ще работи активно за развитието на капиталовите пазари. По думите й трябва да се създадат условия за малкия и средния бизнес, съобщава "Фокус".

По отношение на заместник-председателите на КФН и техните правомощия, тя посочи, че ако има проблеми, ще бъдат коригирани.

Караиванова обяви, че ще започне изненадващи проверки на посредници извън регулирания пазар, които работят в спешен порядък. Според нея трябва да се повиши доверието на хората в пенсионните фондове.
Коментари: 0