До седмица стартира търговията с акции на „Телелинк“

Ще бъдат предложени за продажба 7% от компанията при минимална цена от 7.60 лв. за акция

До седмица стартира търговията с акции на „Телелинк“

Снимка: Телелинк Бизнес Сървисис Груп

Търговията с акциите на системния интегратор "Телелинк Бизнес Сървисис Груп" АД започва на 8 юни, съобщиха от дружеството. Тогава на Българската фондова борса (БФБ) ще бъдат предложени за продажба 7% от компанията при минимална цена от 7.60 лв. за акция.

За предлагането се запазват първоначално обявените планове за продажба на до 30% от капитала в рамките на два транша през 2020 г. – през юни и септември, при първоначално обявените параметри – 7.60 лв. минимална цена на транш 1, стартиращ на 8 юни, и цена на база 8.5 пъти EBITDA към юни 2020 г. през септември. Транш 1 ще продължи 10 работни дни, до 19 юни включително.

“Компанията и акционерите й имат ангажимент и вярват, че поетият през есента на 2019 г. път към публичността е правилният в дългосрочното й развитие. Бизнес моделът на компанията разчита на комплексни и дългосрочни договорни отношения, което смекчава ефекта от резки промени на бизнес климата като извънредните обстоятелства, свързани с COVID-19. Вярваме, че изминалите няколко месеца ще направят продуктите и услугите, които предлагаме на пазара, още по-атрактивни и ще дадат възможност на компанията да излезе от текущата ситуация с по-голям потенциал в дългосрочен план,” заяви Иван Житиянов, главен изпълнителен директор на ТБС Груп.

От компанията посочват, че обстоятелствата около COVID-19 не са позволили да се остави по-дълъг период между първия и втория транш, но според ръководството той е достатъчен, за да могат инвеститори и акционери да се убедят в текущия и дългосрочния потенциал на компанията.

"Вярвам, че запазената минимална цена продължава да дава адекватна отстъпка за инвеститорите, особено предвид силните резултати на компанията към 31 март 2020 г. и средните нива, на които се търгуват книжата на технологичния сектор по света преди и след COVID-19, подкрепена допълнително с непроменените очаквания за междинен дивидент от 4 млн. лв. през 2020 г.,” каза още Житиянов.

Консолидираните приходи на компанията за периода 1.04.2019 г. - 31.03.2020 г. са 127.1 млн. лв., което е 15% ръст на година база. Изчислената на същата база нетната печалба достига 11.4 млн. лв., като нараства с 40%.

Само за първото тримесечие на тази година групата отчита приходи от 36.7 млн. лв., или с 84% повече спрямо аналогичния период на 2019 г. С основен принос се откроява отчетеният ръст от 118% в България, където ТБС ЕАД реализира значително по-широк набор от проекти във всички сектори на местния пазар, както и продължаващи регулярни приходи от мултинационални клиенти. Ръст от 43% отбелязват и продажбите в Сърбия, Черна Гора, Босна и Словения, където групата ускорява значително доставките към традиционни клиенти от телекомуникационния сектор. Към консолидирания ръст се числят и приходите от стартиралите в края на 2019 г. продажби в Македония и Албания.

Допълнително, като продължение на обявените ключови планове на дружеството да стимулира служителите си с акции, мениджмънтът на ТБС Груп предлага на акционерите и програма за обратно изкупуване на акции до края на 2020 г. при ценови диапазон от 7.40 лв. – 11 лв. на акция. Предложението ще се гласува на насроченото за 30 юни извънредно общо събрание на акционерите. 
Коментари: 0