Доналд Тръмп призова Тереза Мей да не се занимава с него

Той я посъветва да се фокусира върху тероризма в страната си

Доналд Тръмп призова Тереза Мей да не се занимава с него
Американският президент Доналд Тръмп призова министър-председателя на Великобритания Тереза Мей да се фокусира върху радикалния ислямски тероризъм във Великобритания, след като тя го разкритикува, че споделя в Twitter антимюсюлмански постове, предаде ДПА.

"Тереза, не се съсредоточавай върху мен, фокусирай се върху разрушителния радикален ислямски тероризъм в Обединеното кралство. Ние сме си добре", написа Тръмп в свой пост в социалната мрежа.

Припомняме, че американският президент сподели вчера в профила си в социалната мрежа три антимюсюлмански видеа, на две от които се вижда насилие, извършено от момчета от мюсюлмански произход. Той не дава обяснение защо е публикувал видеата.

"Президентът на САЩ е сбъркал, споделяйки в Twitter видеоматериали, публикувани от ръководителка на крайнодясната формация "Великобритания на първо място" Джейда Франсън", заяви вчера на пресконференция говорител на Тереза Мей.

Джейда Фарнсън бе призната за виновна през ноември 2016 г. по обвинение за тормоз на религиозна основа, след като нападнала жена, носеща хиджаб, пред очите на четирите й деца. 
Коментари: 0