Dow Jones скочи до нов исторически рекорд

А златото продължава да потъва

Dow Jones скочи до нов исторически рекорд

Снимка: Unsplash

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари отразиха волатилна сесия, след като акциите на GME отново нараснаха с над 100%. Dow Jones нарасна с 425 пункта, като затвори на рекордно равнище, докато S&P500 напредна с 1.1%. NASDAQ, отрази негативен ръст, като затвори с 1.3% понижение. 

Европейските пазари затвориха с повишение, след като инвеститорите останаха доволни от позитивните икономически данни, идващи от Германия, както и изявлението на Джером Пауъл от предишния ден. FTSE100 нарасна с 0.50%, достигайки 6658.97, докато DAX30 напредна с 0.80%.

Петролът отрази повишение, след като данните за запаси през изминалия ден информираха за драстично понижение на производството. Brent и WTI нараснаха с 2.1%, като Brent достигна най-високо равнище от 7 януари, 2020. Златото отрази пореден ден на понижение, след изказването на Джером Пауъл и покачването на държавните ценни книжа. Спот златото отстъпи с 0.3%, до 1800.27$ за тройунция, докато златните фючърси също се понижиха с 0.3%, установявайки се на 1800.00$.

Акценти днес

Икономически данни – САЩ

Акцентът за деня върху публикуването на данни относно брутния вътрешен продукт на САЩ, отнасящо се за последното тримесечие. Прогнозите на анализатори очакват повишение от 0.2% спрямо предходния период, което ще даде тласък на американската икономика.

Инструмент на фокус

Jhonson & Jhonson – Дневна

Акциите на компанията образуват възходящо движение за последните 4 месеца, като текущата стойност успя да пробие долната тренд линия. При засилен натиск може да се очаква понижение до подкрепата съставена около 150.00. В противен случай, може да се очаква тест на тренд линията и потенциално възвръщане на предишното движение.

EUR/USD – Дневна

Валутната двойка заформи низходящо движение от началото на 2021, като текущата цена успя да достигне горната тренд линия на канала. При засилена подкрепа и успешен пробив на канала, може да се очаква повишение на цената до локалния връх около 1.2300.

Coffee – Седмична

Договорите за разлика на кафе, образуват три поредни върха за последната година и половина. Текущата цена се намира около ниво на предишните два, като при запазване на сегашното движение, може да се очаква понижение до 200 периодната експоненциална средна.

GERTECH – 8 Часа

Немският технологичен индекс достигна зона на подкрепа, като текущата стойност на инструмента съставя тест на подкрепата. При успешен пробив може да се очаква понижение до 200 периодната средна, която се намира малко над психологическото ниво от 3 200 пункта. Въпреки това, индикаторът Стохастик, се намира в зона на препродаден пазар, което може да е индикация за обръщане на текущото движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Коментари: 0