Драстичен ръст на оборотите в Банско след проверките

Една от закусвалните в центъра на курорта ще остане затворена за две седмици

Драстичен ръст на оборотите в Банско след проверките

Десетократно увеличение на оборотите на някои от обектите в Банско, установиха проверките на данъчните. Те продължават във всички зимни курорти, като в много заведения и хотели се извършва постоянно наблюдение с физическо присъствие на служители от агенцията.

В Банско от началото на месеца инспекторите са извършили над 1000 проверки в ресторанти, хотели, магазини и различни търговски обекти. Установили са 75 нарушения и са запечатани пет обекта в града: два обекта за бързо хранене, лоби бар в един от хотелите, ски гардероб и микробус, който разнася хляб. Издадени са заповеди за затварянето на още 12, съобщава БНТ.

Една от закусвалните в центъра на Банско ще остане затворена за две седмици. Въпреки че се намира само на метри от сградата на общината, в обекта не са издавали редовно фискални бонове и не са отчитали реалния оборот. Собственикът ще трябва да плати глоба от 500 до 2 000 лева. При повторно нарушение санкцията ще е двойна.

Повечето обекти, хванати в нарушение, не са издавали фискален касов бон. Има обаче и такива, които въобще не са имали фискално устройство, като два ски-гардероба.

В обектите, където няма фискален апарат, данъчните ще проверяват и ревизират собствениците и управителите на фирмите.

Тази зима нарушенията в Банско все пак са по-малко в сравнение с предходни години. За сметка на това обаче в другите населени места – Добринище, Разлог и Баня има лек ръст.

Коментари: 0