Дрогиран мъж преби медицинска сестра в \"Пирогов\"

Друг пациент е потрошил вратата на кабинет в болницата

Дрогиран мъж преби медицинска сестра в \
Дрогиран мъж е пребил дежурна медицинска сестра тази нощ в "Пирогов". 18-годишният младеж, настанен в токсикологията на болницата, е бил приет в здравното заведение заради употреба на марихуана. 

През нощта обаче той започнал да буйства и в резултат медицинската сестра е с тежка лицева травма и комоцио. Тя е настанена в лицево-челюстното отделение към Клиниката по неврохирургия.

Въпреки, че по-рано екипът на "Пирогов" е помолил един от родителите на момчето да остане с него като придружител, те отказали с аргумент, че според тях го дразнят с присъствието си.

След побоя над медицинската сестра, младежът нахлул при пациентка със сериозна нежелана лекарствена реакция и искал от нея да отключи вратата. Тя му обяснила, че няма ключ, а той започнал да я души, след което избягал от клиниката.

Същата нощ, малко по-късно, друг пиян пациент нанесъл удар по вратата на кабинет. Той бил докаран в спешното отделение на болницата с още двама пияни мъже от столично заведение, единият от които е бил ударен.

Ръководството на болницата е уведомено за двата случая. Изпълнителният директор на "Пирогов" Асен Балтов нареди да се предприемат допълнителни мерки за сигурност.

Коментари: 0