Двойките на матурите предсказват слаба икономика

Тази година стигнахме дъното, заяви Диян Стаматов

Двойките на матурите предсказват слаба икономика

Тази година достигнахме дъното на многото двойки както по математика, така и по български език особено в 7-ми клас. За сметка на това пък има сравнително добри резултати на матурите по български език в 12 клас. Има много добри резултати и в 4-ти клас. Това заяви заместник-министърът на образованието Диян Стаматов пред БНТ.

Той коментира, че толкова много двойки по математика означават слаба икономика в страната ни през следващите години. „Имаме една единствена възможност да се оттласнем от това дъно, защото в момента сме в период, в който влиза в действие новият закон за средното образование. Едновременно с това влизат нови учебни планове, прави се една изключително задълбочена промяна в образователната сфера, която дава възможност за пълната промяна на всичко", посочи Стаматов.

По думите му първият резултат от тази промяна е, че ще се вдигне духът на българския учител. Така той ще получи своята увереност, че от него зависи абсолютно всичко в хода на самата промяна. ‚Няма кой друг да направи промяната, освен самият учител“, добави Диян Стаматов.

Със смяната на учебната програма ще се даде добра възможност за упражнения, за свободно време за учениците да разказват, да решават логически задачи, да могат да осмислят това, което четат.

Коментари: 0