Държавата губи 100 млн. лв. годишно от финансови схеми в горите

Дървесината все още се използва за предизборни цели, като БСП назначава свои хора, които да контролират процеса „дърва срещу глас“

Александър Дунчев, депутат от „Продължаваме промяната“ и бивш директор на Агенцията по горите:

Държавата губи 100 млн. лв. годишно от финансови схеми в горите

Снимка: Стопкадър

2840 ~ 10 мин. четене
Таня Германова Автор: Таня Германова

Д-р инж. Александър Дунчев е роден на 13 юли 1979 г. в гр. София. През 2012 г. завършва горско стопанство, а през 2017 г. защитава образователна и научна степен „доктор“ в Лесотехническия университет. През 2007 г. става експерт в природен парк „Витоша“. От 2017 г. работи като старши експерт, а от 2020 г. – и като началник-отдел в Югозападното държавно предприятие в Благоевград, където спомага за сертификацията на горите, партньорствата с обществените организации, въвеждането на иновативни системи и развитието на природозащитни проекти. В края на май 2021 г. е назначен за изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по горите. На парламентарните избори през ноември 2021 г., като кандидат за народен представител, е водач в листата на „Продължаваме промяната“ за 26 МИР София – област, откъдето е избран.


Ако публикацията ви е била интересна и полезна, не пропускайте да ни последвате в социалните мрежи Facebook, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.

Economic.bg News

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg