Джобни ПОС терминали навлизат в България

В момента се правят бета тестове на устройствата

Джобни ПОС терминали навлизат в България
8240 ~ 1 мин. четене
Автор: Венцислав Генков

Малки, леки и удобни за работа навсякъде. Това са джобните ПОС терминали, които вече навлизат в България. Устройствата се предлагат от британската SumUp, която си партнира с няколко български компании при тестването на устройствата, научи Economic.bg.

Устройствата, удобни за всеки бизнес в движение, са лесни за употреба и навлизат във все повече европейски държави. Процесът на заплащане с тях е лесен и абсолютно идентичен с останалите устройства за безкасово плащане. Сумата се въвежда, клиентът вкарва своята карта в устройството, след това потвърждава плащането с пин кода си.  

ПОС терминалът работи се свързва чрез безжична връзка (WiFI или блутут) с вашия телефон или таблет. Мобилно приложение ще ви помогне за осчетоводяване на събраната сума, но според българското законодателство е необходимо да се издава касова бележка при разплащане.


На сайта си компанията е посочила, че една транзакция струва 2.75% от цялата сума, но не разполагаме с информация каква ще бъде цената й в България. В чужбина устройството за безкасово плащане работи картите VISA, Maestro и MasterCard и се продава на цена около 120 лв.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg