Екатерина Захариева: Реакцията на БСП след заседанието на КСНС беше неочаквана

Като чух изказванията след срещата, се зачудих наистина ли съм била там, заяви външният министър

Екатерина Захариева: Реакцията на БСП след заседанието на КСНС беше неочаквана

Снимка: Economic.bg

Реакцията на БСП след заседанието на КСНС бе неочаквана. Наложи се премиерът да направи изявление и да оспори казаното от Корнелия Нинова. Аз слушах какво каза тя и честно казано наистина се учудих там ли съм била. Това заяви външният  министър Екатерина Захариева по повод вчерашното заседание на КСНС.

По думите й не е имало никакво бранене на статуквото и има голямо разминаване между думите на Корнелия Нинова и обстановката вътре.

"Нашето предложение беше да се направи оценка на въздействие на действащия закон. Като юрист аз се притеснявам от писане на законодателство от политици, без участието на експерти на коляно, преди избори", заяви Екатерина Захариева.

На българина му писна да се приемат нови закони и да се създават нови органи, посочи още външният министър. Очевидно болката на БСП е, че ръководството на КПКОНПИ се избира от парламента, не от президента. Питам се дали БСП щеше да защитава така бурно позицията си ако президентът беше избран от ГЕРБ, каза Захариева.

Тонът на заседанието беше конструктивен и нормален. Не е имало нападки и груби реплики. Разбрахме се, че не можем да се съгласим с начина, по който е представен проектът на становище, категорична е Захариева.

Според нея сегашният антикорупционен закон е драконовски, друг обаче е въпросът доколко се спазва той. 

На въпрос за аферата с апартаментите на депутати от ГЕРБ, Захариева заяви, че първо трябва да приключи проверката на КПКОНПИ, а тя самата не е виждала документите и предпочита да замълчи. 
Коментари: 0