Експортният хъб ще обучи първите 15 фирми износители

Публично-частната инициатива ще опита да помогне на компаниите да развият потенциала си за износ и да намерят нови пазари

Експортният хъб ще обучи първите 15 фирми износители

Снимка: Еxport Hub Bulgaria

568 ~ 1 мин. четене

Публично-частната инициатива Еxport Hub Bulgaria стартира пилотното издание на своята обучителна експортна програма Expo1. Тя трябва да помогне на 15 български фирми да развият потенциала си за износ и да намерят нови пазари. Обучението стартира на 11 януари 2021 г. и ще е под формата на сeсии с теоретична и практическа част.

Всяка компания ще има възможност да се възползва от лекциите на едни от най-изявените български мениджъри и представители на академичната общност у нас, като същевременно ментори с богат опит в експортната дейност ще я напътстват по пътя към нейната интернационализация.

Практическата част ще бъде под формата на уъркшоп и ще включва разглеждането на реални казуси, с които се сблъскват предприятията в своята дейност, както и техники, които да им помогнат за подобряването на работния процес. Освен обучителни сесии, представителите на бизнеса ще могат да вземат участие и в редица събития с международен характер с цел осъществяване на контакти и изграждане на партньорства.

Лекциите ще представят темите за продукт, опаковка и имидж – според съответния пазар, дигитален маркетинг, правни пазарни рамки, финанси, транспорт и логистика, финансиране на външнотърговски сделки, експортно застраховане, презентационни умения, международни и специфични за определените страни, PR и социални мрежи, култура и комуникация при работа с клиенти, развитие на човешкия ресурс и стратегия при криза.

Първите 15 избрани компании са от секторите на търговията, хранително-вкусовата промишленост, информационните технологии, машиностроене, електротехника, химия, текстил, козметика и др.

Подкрепи Economic.bg